Niezmienna receptura od 1946 roku
O jakości naszego pieczywa mogą świadczyć wyróżnienia i nagrody, które zdobyliśmy za doskonały smak. Nasze produkty wpisane są na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa, a Chleb Żytni Kielecki otrzymał znak Jakość Tradycja, który jest przyznawany produktom o najwyższej jakości i wciąż niezmiennej, minimum od 50 lat, recepturze. Sama piekarnia została odznaczona przez Związek Rzemiosła Srebrnym Medalem im. Jana Karskiego.
Chleb
- kielecki pszenno-żytni na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
- kanapkowy z makiem na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
- pszenno-żytni okrągły na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
- żytni okrągły na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
- żytni w długiej formie na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
- żytni na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
- żytni razowy na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
Chleb
- graham na podmłodzie
- gryczany
- pszenno-żytni z czarnuszką na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
- pszenno-żytni z kminkiem na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
- pszenno-żytni ze słonecznikiem na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
- żytni razowy z czarnuszką na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
- żytni razowy z kminkiem na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
Wyroby drożdżowe
- chałka wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- drożdżówka wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- parka drożdżowa wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- rogalik z makiem wytwarzany na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- precel wytwarzany na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- placek z nadzieniem wytwarzany na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- makowiec wytwarzany na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
Bułki słodkie
- z marmoladą wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- z makiem wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- z jabłkami wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- z serem wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- z budyniem wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
- z jagodami wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru