Nasze wypieki

Niezmienna receptura od 1946 roku

O jakości naszego pieczywa mogą świadczyć wyróżnienia i nagrody, które zdobyliśmy za doskonały smak. Nasze produkty wpisane są na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa, a Chleb Żytni Kielecki otrzymał znak Jakość Tradycja, który jest przyznawany produktom o najwyższej jakości i wciąż niezmiennej, minimum od 50 lat, recepturze. Sama piekarnia została odznaczona przez Związek Rzemiosła Srebrnym Medalem im. Jana Karskiego.
Skład: mąka żytnia, woda, sól, drożdże

Chleb żytni kielecki na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową. Wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa, posiada Znak Jakość Tradycja.

Chleb

  • kielecki pszenno-żytni na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
  • kanapkowy z makiem na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
  • pszenno-żytni okrągły na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
  • żytni okrągły na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
  • żytni w długiej formie na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
  • żytni na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
  • żytni razowy na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową

Chleb pszenno-żytni okrągły

Chleb

  • graham na podmłodzie
  • gryczany
  • pszenno-żytni z czarnuszką na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
  • pszenno-żytni z kminkiem na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
  • pszenno-żytni ze słonecznikiem na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu
  • żytni razowy z czarnuszką na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową
  • żytni razowy z kminkiem na kwasie wytwarzanym metodą pięciofazową

Wyroby pszenne

  • bułka mała, duża wytwarzane na podmłodzie
  • bułka grahamka wytwarzane na podmłodzie
  • bułka wieloziarnista wytwarzane na podmłodzie
  • bułka wrocławska wytwarzane na podmłodzie
  • rogal, obwarzanek wytwarzane na podmłodzie
  • bagietka, paluch wytwarzane na podmłodzie

Chałka oraz drożdżówka

Wyroby drożdżowe

  • chałka wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • drożdżówka wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • parka drożdżowa wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • rogalik z makiem wytwarzany na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • precel wytwarzany na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • placek z nadzieniem wytwarzany na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • makowiec wytwarzany na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru

Bułki słodkie

Bułki słodkie

  • z marmoladą wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • z makiem wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • z jabłkami wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • z serem wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • z budyniem wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru
  • z jagodami wytwarzana na podmłodzie, o obniżonej zawartości cukru

Wyroby garmażeryjne

Wyroby garmażeryjne

  • zapiekanka mała
  • zapiekanka duża
  • bułka z parówką